3 tips om je droogbloemen mooi te bewaren

3 tips om je droogbloemen mooi te bewaren

Wist je dat ook droogbloemen niet zomaar op elke plaats en in elke omstandigheid mooi bewaard kunnen blijven? Daarom deel ik in deze post de 3 belangrijkste tips voor het goed bewaren van je prachtige, gedroogd boeketje!

1. Vermijd direct zonlicht

Probeer je boeketje niet in direct zonlicht te plaatsen. Hevig zonlicht kan namelijk de kleur van je bloemen doen afschijnen waardoor je boeketje flets gaat tonen. Natuurlijk licht kan natuurlijk geen kwaad. Probeer eerder plaatsen zoals de ramen aan de zuidkant te vermijden. De beste plek? Aan de noordkant van je huis of op een schaduwplekje. Daar fleuren ze meteen de donkerste hoekjes op!

2. Vocht? That's a no no!

Bij verse bloemen moet je altijd zorgen dat je bloemen in proper water staan en een vochtig klimaat kan nooit kwaad! Echter bij gedroogde bloemen is dit echt een no go. Vermijd dus zeker vochtige plaatsen zoals de badkamer of garage en zet ze zéker niet in water. Leveranciers doen namelijk zo goed mogelijk hun best om jouw droogbloemen in de beste omstandigheden te drogen zodat ze stevig blijven en hun vorm behouden, maar vocht kan dit snel teniet doen. Je stelen kunnen gaan rotten, bloemen gaan hangen enzovoort. 

3. Stofvrij 

Net zoals planten stof aantrekken, doen droogbloemen dat uiteraard ook. Niet zo fijn, want ook hiervan krijgen je bloemen een doffe kleur. Droogbloemen zijn echter vaak best fragiel dus afstoffen is niet zo voor de hand liggend. Een veelvoorkomende tip is om je droogbloemen in te spuiten met haarlak. Op deze manier blijft het stof niet rusten op je bloemen. Zie je toch na verloop van tijd enkele stofnesten op je boeket? Dan kan je dit altijd voorzichtig een beetje uitschudden. Voorzichtig is hier een zeer belangrijke factor want je wil natuurlijk geen bloemen of stelen breken! 

 

Heb je de ideale plaats gevonden waar jouw droogbloemen volledig tot hun recht komen? Aarzel dan niet om ze met ons te delen of ons te taggen in je instagrampost @verbloemdepost

Terug naar blog